dimecres, 19 d’octubre del 2011

La Legalitat d'allò que fem servir.

Avui dia, 19 d'octubre he aprés a diferenciar varis tipus de llicències pel que fa la música i la fotografia, ja que he descobert que n'hi han que es paguen i altres que no, depent de la llicència que l'autor escull.

Un exemple és el d'imatges, en aquesta web podem trobar una llicencia creative commons, la qual permet copiar-les.

Una altre pàgina que podem trobar fotografies més professionals és, imatges més professionals, en aquesta hi han apartats que contenen fotografies més enriquidores on s'han de pagar.

Un altre fet que he aprés per seleccionar imatges que tenen una llicencia, i per tant les podem copiar, és a partir del Google en la secció d'imatges. I seguidament al costat del cercador trobarem un apartat que posa: <<búsqueda abanzada>> cliquem, i allà trobarem els dret d'ús i marcar l'opció de <<solo imágenes que se puedan volver a utilizar . Se pueden aplicar condiciones>>.

Amb la mateixa legalitat de dret de còpia que amb les imatges, ho podem fer també amb la música, descarregant-se moltes cançons de forma gratüita, a través de la web, creative commons (és una pàgina web que ens permet crear una llicencia de privacitat per les nostres pàgines web). Un cop entrem ens aquesta web, cerquem l'opció de música a Jamendo i trobem música de tot tipus (no coneguda), els cantants o músics es donen a conèixer a través d'aquesta pàgina web, sense obtenir cap benefici material.

Per acabar, també he aprés a que quan realitzem una exposició que introduïm música o bé imatges, cal esmentar al final de l'exposició l'autor de cada un.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada